Bijbelstudies

Bijbelstudie bijeenkomsten

U kunt  kiezen of u ’s morgens of ’s avonds aan de studie wilt deelnemen, er wordt in de ochtend en avond dezelfde lesstof behandeld. 

We beginnen iedere bijeenkomst altijd met een kopje koffie of thee , daarna beginnen wij met de  studie. Na het Bijbelboek Micha  behandeld te hebben, zijn wij begonnen met het Bijbelboek  MARKUS

Markus is waarschijnlijk het oudste Evangelie. Hij heeft dit Evangelie in 65 na Christus geschreven aan lezers die de joodse gebruiken en gewoonten niet kenden. Hij wilde zijn lezers duidelijk maken dat Jezus Christus de Zoon van God is, die gekomen is om te dienen (zie 10:45).

Bij het lezen en bestuderen van dit Bijbelboek zult u wel zien dat dienstbaarheid bij Christus hoog in het vaandel staat. En dat dienen ging tenslotte zó ver, dat het Hem zijn leven kostte.

Mattheüs legt de nadruk op de woorden van Jezus, Markus laat ons vooral Zijn daden zien. Deze evangelist laat ons Christus zien als Degene die met grote kracht zijn Rijk doet komen. Daarom komen we in dit Evangelie heel vaak het woordje ‘terstond’ tegen: Gods Koninkrijk breekt door, niets en niemand kan het tegenhouden. Ook vandaag niet!

Als u niet eerder geweest bent, geeft u zich dan even op via de website . U ontvangt dan vooraf informatie over het te behandelen gedeelte en de locatie. 

Bijbelstudie  24 april  (’s morgens)  & 1 mei  ( ’s avonds)

Lees  Marcus  4:35-41   ; Thema  ” Jezus is een Helper in Nood ” 

Er is een gezegde dat veel mensen aanspreekt: ‘God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst.’ Dat vraagt echter wel veel geloof. 

Na het onderwijs was Jezus aan rust toe maar dat wordt Hem niet gegund. De duivel maakt gebruik van een veel voorkomend natuurverschijnsel op het meer van Galilea in een geniepige, maar belachelijke poging om het Koninkrijk van God tegen te houden. Vroeger en ook vandaag kunnen plotseling opkomende valwinden het rustige meer tot een kolkende zee maken. Wat moeten de discipelen nu doen? Jezus ligt rustig te slapen. In grote wanhoop maken ze Hem wakker en schreeuwen ze het uit.

Door het ongeloof van de discipelen zijn het de omstandigheden die de situatie bepalen. Ook wij kunnen ons zo gemakkelijk door de omstandigheden laten leiden. Maar dat is in Jezus’ ogen gebrek aan geloof. Het zijn dan je gevoelens die je meeslepen in plaats van dat je je laat leiden door het vaste vertrouwen dat je op God leert zien. Dat de duivel, Gods tegenstander, bezwaar had tegen de overtocht, begrijpen we beter als we horen wat Jezus aan de overkant te wachten staat: strijd met demonen. Maar dàn en nú stelt Christus zijn vertrouwen op zijn Vader.

 

Al verheffen zich vernietigende machten om je heen, raak niet in paniek, word niet een speelbal van de angst. Door het vertrouwen op God kunnen we de toestand meester blijven. Jezus bestrafte zowel de boze geesten als de ziekten en de natuurkrachten. Hij gelooft in God Zijn Vader. En wie zijn volgeling is, gaat door Hem leren om onbeperkt en in elke situatie op God te vertrouwen.                                   

Wat jaagt jou vandaag angst aan? En wat doe je daar dan mee?

 

Een bekend lied zegt:

’t Scheepje onder Jezus hoede, met zijn kruisvlag hoog in top,

neemt als ark van de verlossing allen, die in nood zijn, op.

Al staat de zee ook hol en hoog en zweept de storm ons voort,

wij hebben ’s Vaders Zoon aan boord en veilig strand voor ’t oog.