Bijbelstudies

Bijbelstudie bijeenkomsten

U kunt  kiezen of u ’s morgens of ’s avonds aan de studie wilt deelnemen, er wordt in de ochtend en avond dezelfde lesstof behandeld. 

We beginnen iedere bijeenkomst altijd met een kopje koffie of thee , daarna beginnen wij met de  studie. Na het Bijbelboek Micha  behandeld te hebben, zijn wij begonnen met het Bijbelboek  MARKUS

Markus is waarschijnlijk het oudste Evangelie. Hij heeft dit Evangelie in 65 na Christus geschreven aan lezers die de joodse gebruiken en gewoonten niet kenden. Hij wilde zijn lezers duidelijk maken dat Jezus Christus de Zoon van God is, die gekomen is om te dienen (zie 10:45).

Bij het lezen en bestuderen van dit Bijbelboek zult u wel zien dat dienstbaarheid bij Christus hoog in het vaandel staat. En dat dienen ging tenslotte zó ver, dat het Hem zijn leven kostte.

Mattheüs legt de nadruk op de woorden van Jezus, Markus laat ons vooral Zijn daden zien. Deze evangelist laat ons Christus zien als Degene die met grote kracht zijn Rijk doet komen. Daarom komen we in dit Evangelie heel vaak het woordje ‘terstond’ tegen: Gods Koninkrijk breekt door, niets en niemand kan het tegenhouden. Ook vandaag niet!

Als u niet eerder geweest bent, geeft u zich dan even op via de website . U ontvangt dan vooraf informatie over het te behandelen gedeelte en de locatie. 

Bijbelstudie 2 oktober  (’s morgens)  & 9 oktober  ( ’s avonds)

Lees  Marcus  6:45-56   ; Thema  ” Houdt Moed ” 

Jezus blijkt ook weleens spelbreker te zijn. Hij zorgde voor een bijzondere maaltijd, maar Hij maakte er ook weer een eind aan. Zijn leerlingen dwingt Hij met hun boot het meer van Galilea op te gaan. Hij werkt hen weg. Waarom? Zou de maaltijd uitgelopen zijn op eerbetoon aan Jezus? Willen de discipelen daarvan genieten en wellicht in de eer delen? Maar daar is het nu helemaal de tijd niet voor. Jezus zal moeten leren om het lijden te aanvaarden. Daarom moet eerbetoon worden afgekapt. Deze gehoorzaamheid leert de Here Jezus in de omgang met zijn Vader. Hij zoekt de stilte op om te bidden.

Het meer van Galilea had de leerlingen intussen niet erg vriendelijk ontvangen. Er waait een flinke tegenwind. Ze zwoegen om vooruit te komen. Vanaf de berg waarop Hij bidt, ziet Jezus hun moeite. Zij zien Hem niet, maar Hij ziet hen wel. Wat zullen zijn leerlingen nu doen? Zal nu blijken dat zij in de duisternis geen kwaad vrezen omdat zij tot het inzicht gekomen zijn dat de Goede Herder over hen waakt? Zullen ze op Hem blijven vertrouwen?

Het blijkt nodig dat Jezus aan hen verschijnt. Het meer dat hen bedreigt, wordt de weg waarlangs Hij tot hen komt. Hij wilde hen voorbijgaan. Is dat niet vreemd? In Exodus 33:19 lezen we dat de HERE destijds aan Mozes voorbijging. Dat was juist een gunst. Mozes mocht iets van Gods heerlijkheid zien.

Zo wil Jezus zijn leerlingen ook overtuigen van zijn aanwezigheid in datgene wat hen benauwt. Maar helaas, wat zij zien, beangstigt hen juist. Het woord van Jezus is dan verlossend: ‘Heb goede moed, Ik ben het, weest niet bevreesd!’. Die stem is vertrouwd. Die woorden stellen gerust, ook nu, ook ons.

Het is net alsof men ook op het land Jezus heeft horen roepen. Al wat lijdt, dromt daar bij Jezus samen en ontvangt genezing. Zo mogen wij ook onze nood bij Hem brengen. Ook in onze nood komt Jezus naar ons toe om ons te helpen. Hij ziet ons zelfs als wij Hem even niet zien.